Dagens Recept!

Dagens recept är på mina otroligt omtyckta biskvier :) Jag gör mina biskvier på marsipan istället för på mandelmassa, för då blir bottnen mycket tunnare och krispigare.

Bottnarna:
500 g marsipan
3-4 äggvitor (smeten skall bli spritsbar)

Smörkräm:
200 g smör eller margarin
200 g florsocker
1 Äggula
Kakao efter tycke och smak.

Garnering:
300 g ljus eller mörk choklad

Beskrivning: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa samman marsipanen med äggvitorna till en spritsbar smet och spritsa ut dom på ett bakplåtspapper i valfri storlek. grädda dom tills dom fått gyllenbrun färg det kan variera från storlek till storlek. låt bottnarna svalna och vänd dom upp och ner. vispa rumstempererat smör tillsammans med florsocker och äggulan till en fluffig smet. smaka av smeten i fall du tycker den fortfarande smakar för mycket smör då kan du ha i lite mer florsocker och häll sedan i kakao efter tycke och smak. efter du är nöjd med smörkrämen är den färdig för användning. ta fram en sked eller en palett för att kunna stryka biskvierna. Ta lagom med smörkräm på skeden/paletten och dra av det emot biskvibottnens kant, dra sedan ett jämt lager runt om biskvin. låt biskvierna vila en stund i kylskåp medans du smälter chokladen i mikron och gör i ordning för garnering. Doppa biskvierna så att smörkrämen blir täck, skaka av överflödig choklad och lägg tillbaka dom på bakplåtspappret. ställ dom en än gång i kylen för att chokladen skall stela, sedan är dom färdiga för servering!

man kan byta ut kakaon mot citron istället så får du en mycket fräsch och syrlig biskvi.
ta då saften från 1½ citron samt skalet från 2 citroner.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0