Dagens Recept!
Idag blir det ett recept som min faster har önskat och så här lagom till jul passar det alldeles utmärkt! Idag blir det Mozartkulor :)
Mozartkulor!
500 g Mandelmassa
5-6 st Marabou Guldnougat
Garnering:
250 g ljus eller mörk choklad
50 g vit eller ljus choklad
Beskrivnng:
Öppna mandelmassan och skiva den i lagom tjocka skivor, ungefär 3-4 mm. ju tjockare skivor du gör desto större kulor får du. Ta sedan fram nougaten och dela den en gång på längden och sedan till lagom stora fyrkanter. Tycker man bättre om mandelmassa tar man mindre nougat och tvärt om ifall man vill ha mer nougatsmak. Lägg sedan en fyrkant nougat i mitten av mandelmassrundeln och forma den till en boll. låt sedan dom vila i kylen på en bricka en stund medans du smälter chokladen. Ta sedan fram en dessert eller sill gaffel eller en gammal gaffel som du kan börja ner dom mellersta piggarna på för att få ett utmärkt verktyg att doppa kulorna med. lägg ner några kulor åt gången i chokladen och ta sedan upp dom en efter en med gaffeln och skrapa av överflödig choklad mot kanten av bunken. lägg kulorna på ett bakplåtspapper och låt dom torka. smält under tiden vita chokladen och spritsa sedan över den vita chokladen bara som en detalj över kulorna och låt dom torka en sista gång! Nu är dom färdiga för julfirandet!
Kulorna håller sig gått och väl i minst två till tre veckor i kylskåp i en burk med lock, ligger dom utan lock kan dom bli svettiga och inte alls speciellt goda. Så se till att stänga locket ordentligt!
Mozartkulor!
500 g Mandelmassa
5-6 st Marabou Guldnougat
Garnering:
250 g ljus eller mörk choklad
50 g vit eller ljus choklad
Beskrivnng:
Öppna mandelmassan och skiva den i lagom tjocka skivor, ungefär 3-4 mm. ju tjockare skivor du gör desto större kulor får du. Ta sedan fram nougaten och dela den en gång på längden och sedan till lagom stora fyrkanter. Tycker man bättre om mandelmassa tar man mindre nougat och tvärt om ifall man vill ha mer nougatsmak. Lägg sedan en fyrkant nougat i mitten av mandelmassrundeln och forma den till en boll. låt sedan dom vila i kylen på en bricka en stund medans du smälter chokladen. Ta sedan fram en dessert eller sill gaffel eller en gammal gaffel som du kan börja ner dom mellersta piggarna på för att få ett utmärkt verktyg att doppa kulorna med. lägg ner några kulor åt gången i chokladen och ta sedan upp dom en efter en med gaffeln och skrapa av överflödig choklad mot kanten av bunken. lägg kulorna på ett bakplåtspapper och låt dom torka. smält under tiden vita chokladen och spritsa sedan över den vita chokladen bara som en detalj över kulorna och låt dom torka en sista gång! Nu är dom färdiga för julfirandet!
Kulorna håller sig gått och väl i minst två till tre veckor i kylskåp i en burk med lock, ligger dom utan lock kan dom bli svettiga och inte alls speciellt goda. Så se till att stänga locket ordentligt!
Kommentarer
Trackback